mdf چیست ؟ ام دی اف یا MDF يک ماده مرکب چوبی محسوب ميشود با جرم حجمي بين ۵۰۰ تا ۸۰۰ کيلوگرم بر متر مکعب ( به طور متوسط 750 کيلوگرم بر متر مکعب) که از مواد مختلفي ميتواند تهيه گردد.
در جهان بيشتر mdf ها بر پايه چوب و از چوب هاي نرم مثل درخت کاج تهيه مي شوند. اساس ترکيب ام دی اف mdf چوب و رزين است که تحت فشار و حرارت قرار گرفته و با افزايش استحکام ، مقاومت در برابر آتش و نفوذ ناپذيري، خواص بهتري نسبت به چوب نرم خواهد داشت؛ همچنين قابليت ماشين کاري بالايي نيز دارد که قبل از اين تنها چوب هاي سخت قابليت کارهاي مکانيکي و ماشين کاري را دارا بودند.
چوب های ام دی اف به طور معمول داراي ضخامتي از ۳ تا ۴۰ ميليمتر مي باشند.
امروزه علاوه بر چوب هاي نرم از ديگر مواد نظير ساقه غلات ، برنج ، ني ، نيشکر ،چوبها و کاغذهاي غير قابل مصرف و … براي تهيه تخته صنعتي استفاده مي شود.
امدیاف توليدي از چوب داراي کيفيت بهتري از ساير انواع MDF مي باشد. MDF تهيه شده از باگاس نيشکر نيز از این قاعده مستثني نيست و از نظر کيفي در سطح جهاني در رده چوب طبقه بندي مي شود.
ام دی اف در مقايسه با نئوپان داراي جرم يکنواخت تري در سطح ورق است در نتيجه بهتر مي تواند مورد ماشين کاري قرارگيرد؛ همچنين از صافي سطح و قابليت سنباده زني و اصلاح سطح برخوردار است.
ام دی اف به صورت خام و روکش شده به بازار عرضه ميگردد. امروزه از MDF بدلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت (و سایر خصوصیات منحصر به فرد آن ) استفاده زیادی در ساخت مبلمان اداري ، کابينت و تزئينات داخلی ساختمان میشود. آن چه mdf را زيبا ميسازد پوشش روي آن است که بسته به نوع کارمتفاوت ميباشد.
اگر از روش نگهداری از کابینت ام دی اف چیزی نمی دانید حتما روی لینک کلیک کنید.
از معروفترين روکش هايMDF ميتوان PVC ،VINILIUM ، HPL ( فرميکا) را نام برد.
تـوليـد انواع ام دی اف اين محصول در جـهان، دامنـه کاربـرد آن را بـسيـار وسيـع کرده است.
امروزه ميتوان تخته فيبرهاي نيمه سنگين ام دی اف بسيار متنوعي از جمله تخته هاي سه لايه يا يکنواخت و همگن، تخته هاي نازک و ضخيم در ابعاد مختلف، تخته هايي با فرم آلدئيد کم ، فرم آلدئيد يا بدون فرم آلدئيد، تخته های تبديل به سايز شده، روکش شده، لبه چسبانده، نقش برجسته، قالب گيري شده، ابزار خورده، پروفيل شده، با دانسيته هاي بسيار متنوع (کم يا زياد)، مقاوم در برابر رطوبت، آب، آتش، قارچ، حشره و… را در بازارهاي جهاني يافت.
از جمله خصوصياتي که باعث ايجاد کاربردهاي متنوع (MDF) شده عبارتند از :
اولين کارخانجات تخته فيبر ايران در دهه ۱۳۴۰ با نام ( فيبر رويال) در بندر انزلي و ( فيبر بابلسر) به بهره برداري رسيد.
نخستين کارخانه توليد ام دی اف ايران در بهار ۱۳۸۳ با نام ( صنايع چوب خزر) به بهره برداري رسيد. قابل ذکر است که بزرگترين کارخانه توليد MDF جهان از ماده اوليه باگاس با ظرفيت ۴۰۰۰۰۰ تن در آينده در خوزستان به بهره برداري خواهد رسيد که زمينه عظيمي براي صادرات اين محصول استراتژيک فراهم مي آيد.
اما هم اکنون نياز بازار از طريق واردات تامين ميشود. ام دي اف وارداتي به هر دو صورت خام و روکش شده ميباشد و عمدتا از کشورهاي ترکيه, اندونزي, روسيه, اسپانيا, ايتاليا, آلمان, اتريش, فنلاند, و … وارد ميشوند.
البته محصولات ترکيه و اندونزي به علت قيمت کمتر نسبت به سايرين و کيفيت نسبتا قابل قبول طرفداران بيشتري در بازار فعلي ايران دارند.