چند نکته کلیدی جهت داشتن آشپزخانه راحت و دلباز
امروزه با تغییر سبک زندگی و همچنین کوچک تر شدن محیط زندگی، مسائلی مثل استفاده بهتر از فضای خانه و آشپزخانه و طراحی آن به طریقی که بزرگتر از آنچه که هست جلوه کند، طراحان دکوراسیون داخلی را بر آن داشت که به ایده های جدید دست یابند.
انتخاب کفپوش مناسب در آشپزخانه
بکاربردن کف پوش های روشن و براق میتواند در بزرگتر جلوه دادن فضا کمک شایانی نماید.
برای یک آشپزخانه کوچک و یا کم نور استفاده از سنگ یا سرامیک با طرحی تیره از پارکت هایی با طرح چوب، چندان پیشنهاد نمیشود.
این نکات به صورت کلی هستند و ممکن است شامل استثناهایی نیز بشود. برای مثال بکاربردن کف با رنگی تیره در آشپزخانه ای که کلا به رنگ سفید اجرا شده است نه تنها نور فضا را نمیگیرد بلکه تضاد ایجاد شده زیبایی آن را دو چندان میکند.
رنگ درب کابینت آشپزخانه
رنگ درب های کابینت آشپزخانه درست به اندازه رنگ کف در نتیجه کار تاثیر میگذارد. بنابراین در نظر داشته باشید که در انتخاب رنگ کابینت حجم بیشتری از فضا را به رنگ های روشن اختصاص دهید.
البته همان گونه که قبلا اشاره شد استفاده از رنگ های متضاد در حجم پایین، جلوه و زیبایی بیشتری به فضا میبخشد.
بکارگیری متریال های براق مثل کابینت های گلاس و کابینت لمی گلاس نیز در این گونه فضاها نتیجه بسیار خوبی دارد. زیرا انعکاس نور آنها در روشنایی و دلباز شدن هرچه بیشتر فضا بسیار موثر است.
ارتفاع مناسب کابینت هوایی
نکته دیگری که در آشپزخانه راحت و دلباز باید به آن توجه نمود مدل کابینت است. به عنوان مثال کمدهای قدی فضای بیشتری برای ذخیره سازی را به شما میدهد اما از طرفی فضا را کور و خفه میکند.
در این حالت مسیرهای گردش نور و انرژِی در آشپزخانه مسدود میگردد که با قوانین فنگ شویی نیز در تضاد است و باعث ایجاد خستگی در محیط میگردد. همچنین در بسیاری از منازل از کابینت های دیواری با ارتفاع 90 سانت استفاده میشود که فضای بیشتری را برای ذخیره سازی به خانم میدهد اما از طرفی در این حالت کابینت ها تا نزدیک سقف آشپزخانه را می پوشانند.
بهتر است از کابینت هایی با ارتفاع 70 سانت استفاده نمایید تا فاصله ایجاد شده بین کابینت و سقف در این حالت به باز بودن فضا کمک کند. ضمنا برای اینکه یکپارچگی درب کابینت از بین نرود، بهتر است که از ماشین های ظرفشویی و لباسشویی توکار استفاده شود.
لزوم نورپردازی در کابینت آشپزخانه
از بارزترین عواملی که بر دلباز و روشن بودن فضا تاثیر بسزایی دارد نور طبیعی محیط میباشد. طراحی دکوراسیون داخلی در صورتی که فضای نورگیر وجود داشته باشد با طراحی یک فضای کم نور متفاوت است.
بنایراین یکی از مهم ترین عواملی که در طراحی کابینت یک آشپزخانه کوچک و یا کم نور وجود دارد نوع نورپردازی داخل آشپزخانه ما میباشد.
زیرا در این نوع فضاها نور پردازی هم به روشنایی بیشتر کمک میکند و هم ضعف های طراحی را که به دلیل نبود فضای کافی به وجود می آید جبران میکند.
استفاده از هالوژن های سقفی برای روشنایی هر چه بیشتر فضا، بکارگیری نور های ال ای دی در فضاهای مختلف کابینت به صورت طراحی شده، مهتابی های زیر کابینتی برای روشنایی فضای بین کابینت، استفاده از روشنایی بالای سینک و … همگی نمونه هایی ازاین دست میباشند.
لزوم ساده بودن دکوراسیون آشپزخانه
یکی دیگر از نکاتی که رعایت آن در رسیدن به نتیجه ای بهتر موثر است، استفاده از متریال هایی با نقش های ساده برای قسمت های مختلف دکوراسیون آشپزخانه راحت و دلباز مثل کف، کاشی بین کابینت، درب ها و… میباشد.
زیرا هر چه از طرح های شلوغ در طراحی این نوع پلان ها استفاده شود، به دلیل کوچک بودن فضا چشم را خسته و در دراز مدت باعث ایجاد آشفتگی و استرس میشود.