آشپزخانه به عنوان قلب تپنده خانه شناخته میشود، و پرتردد ترین محل منزل شماست. بنابراین باید توجه ویژه ای به طراحی آن به خصوص طراحی کابینت آشپزخانه داشته باشید.
نقش طراحی کابینت در شرایط آشپزخانه ایده آل
یک آشپزخانه ایده آل، باید تمام ویژگی های زیر از قبیل : 1- فضای مناسب 2- جانمایی مناسب تجهیزات پر کاربرد 3- نور پردازی مناسب 4- لزوم جریان داشتن هوا را دارا باشد. نظر به اینکه شخص خانه دار مدت زمان قابل توجهی را در آشپزخانه سپری میکند، طراحی فضای آشپزخانه و طراحی کابینت آشپزخانه باید به گونه ای باشد که شخص، زمان کار مسافت کمتری را در آشپزخانه طی کند.
بر همین اساس در آشپزخانه فاصله وسایل اصلی شامل سینک ظرفشویی، یخچال و اجاق گاز نه باید آنچنان زیاد باشد که باعث رفت و آمد زیاد شود و نه آنچنان کم که محدوده کاری و حرکتی را برای هر یک از آنها مخدوش کند. بر این اساس یک استانداردی در آشپزخانه بوجود آمده است به نام ” مثلث کار “، که در استانداردهای معماری محیط این مثلث بین دو عدد ۴ متر و 8 متر مشخص شده است، که هیچ ضلعی از این مثلث نباید کمتر از 1.2 متر و یا بزرگتر از 2.7 متر باشد.
طراحی چیدمان کابینت آشپزخانه
مهمترین و خیره کننده ترین عنصر آشپزخانه، کابینت است. از این رو در انتخاب طرح و رنگ آن بهتر است کمی دست و دلبازتر هزینه کنیم. درواقع هزینه ای که صرف کابینت میشود (در صورتی که به درستی انجام شود)، هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است. یکی از فاکتورهای انتخاب دکوراسیون آشپزخانه و کابینت ها فضای آشپزخانه است. از این رو بایستی اهمیت ویژه ای برای طراحی کابینت آشپزخانه خود قائل شویم. آشپز خانه ها بر اساس فضا به چند دسته تقسیم می شوند:
- آشپزخانه خطی یا ساده: سینک و گاز و یخچال در یک سمت قرار میگیرد و مثلث کار تشکیل نمیشود؛ برای خانه های کوچک استفاده میشود که فضای محدودی دارند.
- آشپزخانه با دو ردیف کابینت: حُسن این مدل در تعداد زیاد کابینت ها است وعیب آن فاصله بین دو ردیف کابینت میباشد.
- آشپزخانه L شکل: این مدل فضای چندانی احتیاج ندارد زیرا در گوشه خانه قرار میگیرد و عیب آن نزدیکی سینک و گاز و یخچال است.
- آشپزخانه U شکل: فضای پیشخوان زیادی دارد که میتواند به عنوان میز غذاخوری استفاده شود و اشکال آن این است که محل رفت و آمد به آشپزخانه از یک طرف محدود است.
- آشپزخانه با کابینت جزیره: این مدل ترکیبی از مدل U و L است که گاز یا سینک (یا هر دو) در وسط آشپزخانه بطور ثابت قرار میگیرد.
طراحی کابینت مدرن و کابینت کلاسیک
به طور کلی کابینت ها به دو دسته کابینت کلاسیک و کابینت مدرن تقسیم می شوند. انتخاب صحیح نوع کابینت و طراحی کابینت آشپزخانه به نوبه خود تاثیر بسزایی در دکوراسیون داخلی آشپزخانه شما دارد. درواقع کابینت مکمل فضای مدرن یا کلاسیک دکوراسیون داخلی منزل است. در کابینت سبک مدرن بر زیبایی طبیعیِ عناصر آشپزخانه تأکید داریم.
در این سبک درب های کابینت صاف و تخت، عاری از برجستگی و فرو رفتگی و با رنگ های متنوع، پوشش براق و درخشان میباشند و در نهایت خطوط و درزهای باریک بین کابینت ها معرف تفاوت اصلی با سبک کلاسیک است (همانطور که در عکس بالا مشاهده میکنید). برخلاف کابینت مدرن، کابینت کلاسیک دارای درب های ابزار خورده، همراه با دستگیره هایی پر نقش و نگار و با حجم و تراکم بالا و ستون و سرستون هایی که نما و جلوه ای تاریخی را القا میکنند هستند. فرم ها و خطوط منحنی در این سبک زیاد دیده می شود و مصالح مورد استفاده عمدتا چوب است.
طراحی کلی و کابینت های آشپزخانه با مجموعه ایوان سبز
گروه ایوان سبز با بهره گیری از طراحان حرفه ای خود و تیم اجرایی مجرب، فضایی را در آشپزخانه شما خلق میکند که علاوه بر تنوع و زیبایی، آرامشی خاص برای ساکنینش به ارمغان خواهد آورد. وظیفه ما آفرینش فضاست، فضایی که در عین زیبا و خاطره انگیز بودن، کارآمدی خود را از دست نمیدهد. طراحان داخلی ما با تنیدن اصول فنی و تخصصی معماری با اصول زیبایی شناسی و روانشناسی، فضایی را طراحی میکنند که بیانگر هویت، نیاز، درک و خواسته های شماست.