یکی از کاربردهای روف گاردن استفاده آن برای فضاهای آموزشی میباشد. کودکان با کشاورزی کردن در این فضای سبز و محوطه، مسئولیت پذیری، اعتماد به نفس، قدرت کارگروهی و خلاقیت را در خود افزایش می دهند. از این جهت گروه معماری ایوان سبز با اجرای زمین های کشاورزی بر روی پشت بام و یا طراحی دیوارهای سبز در مدارس توانسته گام بزرگی در راستای اهداف پرورشی و آموزشی موسسات آموزشی بردارد.
در این روش از طراحی بام سبز، برای راحتی در انجام کار های کشاورزی از باکس های کم ارتفاع استفاده میکنیم تا دانش آموزان بتوانند به سادگی از همه جهت به محصول خود رسیدگی کنند. داخل باکس ها را میتوان تقسیم بندی کرد و به هر دانش آموز مساحت مشخصی از خاک را اختصاص داد همچنین هر باکس میتواند متعلق به یک کلاس باشد.
با این سبک از روف گاردن آموزشی، فعالیت گروهی در کودکان تقویت میشود و با برداشت محصول خود در پایان دوره احساس خودباوری خوشایندی دارند. استفاده از گیاهانی که میوه بزرگتری دارند میتواند کودکان را بیشتر ترغیب کند زیرا کودکان در این سبک از آموزش بیشتر به دنبال کمیت میباشند.
در این روش باید کف پشت بام را شاسی کشی کرد تا بار حاصل از خاک و تجهیزات پشت بام بر روی ستون های اصلی قرار بگیرد. در این مدل از روف گاردن های آموزشی مسیرهایی برای عبور آب، در باکس ها در نظر گرفته میشود. باید توجه داشت که بر روی تمام فلزات کار شده در روف گاردن از مواد ضد زنگ استفاده کرد زیرا آب ناشی از بارش باران و آبیاری محصولات کشاورزی موجب زنگ زدگی و کاهش استحکام سازه میشود.
در این ساختار، پشت بام را کاملا شبیه به یک زمین کشاورزی طراحی میکنند به طوریکه هر کلاس میتواند یک کرت مخصوص به خود را داشته باشد و هر دانش آموز مسئولیت کاشت در مقداری از مساحت کرت را به عهده گیرد. در این مدل دانش آموزان باید مراقب باشند تا به گیاه دوستان خود با پا آسیب نرسانند و رسیدگی به گیاه در این روش تا حدودی سخت تر از باکس های کشاورزی میباشد.
حضور دانش آموزان در فضای کشاورزی و رسیدگی کردن به محصولات کشاورزی خود میتواند باعث شادی و هیجان در کودکان شود. زمانی که آنان ابزار کشاورزی را به دست میگیرند و کار میکنند، اعتماد به نفس آنان بالا میرود و احساس غرور میکنند. اما در این روش وقتی که خاک پشت بام خیس است نمیتوان دانش آموزان را برای بازدید از گیاهانشان فرا خواند. پس اگر خواهان استفاده ار این روش هستید محدودیت زمانی را حتما در نظر بگیرید.
اگر میخواهید پشت بام خود را کاملا شبیه به یک زمین کشاورزی کنید میبایست از لایههای مخصوص عایق پشت بام استفاده کنید. این عایق از چند لایه مختلف تشکیل شده که به میزان کافی آب را از خاک عبور میدهد و مانع تماس آب با سطح پشت بام میشود. هزینه بهره برداری از این سبک از روف گاردن به مراتب بالا تر از اجرای باکس های آموزشی میباشد.
اگر پشت بام مناسبی برای اجرای پروژه روف گاردن آموزشی ندارید میتوانید با طراحی و اجرای دیوار سبز در حیاط مدرسه و یا حتی داخل سالن موسسه آموزشی از فواید این سبک مدرن از آموزش بهرهمند شوید. در این فرایند هر گلدان متعلق به یک دانش آموز میباشد و میتواند در آن به پرورش گل و گیاه بپردازد. رسیدگی به گیاهان در این سبک به مراتب راحت تر از موارد پیشین میباشد.
کودکان با به نمایش گذاشتن گلدان خود میان این همه گلدان سعی میکنند به بهترین شکل به گیاه خود رسیدگی کنند تا بهترین جلوه و رشد را میان دیگر گیاهان داشته باشند. از این جهت دانش آموز احساس مسئولیت به گیاه و جلوه آن در میان گلدان های دیگر میکند. به همین خاطر این امر به افزایش مسئولیت پذیری کودک کمک شایانی میکند.
برای بهره گیری از این طرح اول باید تعداد دانش آموزان مدرسه را مشخص کنیم. مثلا اگر مدرسه ای ۳۰۰ دانش آموز داشته باشد حدودا نیاز به ۱۰ متر مربع دیوار داریم. اجرای این ساختار بسیار ساده و کم هزینه تر از طرح های پیشین میباشد و مدت اجرا و نصب دیوار سبز بیشتر از چند روز به طول نمی انجامد.