طراحی نمای ساختمان

طراحی نمای ساختمان

ساختمان امروزه یک موجود منزوی نیست که صرفا توجه طراح و مالک به آن جلب شود، بلکه باید با حفظ شخصیت و اعتبار خود عنصری از یک جامعۀ وحدت یافته باشد؛ ساختمان جزیی از یک کل به نام فضای شهری است. اگر ساختمان زیبا باشد در کل شهر اثربخش است و اگر ساختمان زشت باشد تاثیرش در کل شهر جاریست. بر اساس توضیحات فوق در می بابیم که طراحی نمای ساختمان بسیار مهم می باشد.

طراحی و اجرای نمای ساختمان

از آنجایی که اولین ارتباط افراد با یک ساختمان از طریق معماری خارجی آن شکل میگیرد، نمای ساختمان تاثیر بسزایی در تلقی و برداشت جامعه از کیفیت ساختمان شما دارد. یک طراحی و اجرای جذاب و با کیفیت، علاوه بر وظیفه حفاظت در برابر عوامل جوی، سرما، گرما و تنظیم نور، باید نمایانگر کاربری و به مثابه لباسی برای آن فضا باشد. ظاهر ساختمان شما با هر کاربری که دارد، باید اثری شاخص و به یاد ماندنی را در ذهن مخاطب ایجاد کند و این مهمترین وظیفه نمای ساختمان است.

خصوصیات طراحی و اجرای نمای اصولی ساختمان

در طراحی و اجرای نمای یک ساختمان شاخص، علاوه بر زیبایی باید خصوصیات دیگری را نیز مد نظر داشت مانند

  • مقاومت در برابر زلزله
  • مقاومت در برابر ضربه
  • مقاومت در برابر یخ زدگی
  • مقاومت در برابرآتش سوزی
  • مقاومت در برابر ریزش
  • سبک بودن

علاوه بر این ها یک سیستم نمای موفق، باید بهره وری انرژی خوبی هم داشته باشد. داشتن نمایی که عملکرد حرارتی خوبی دارد مستقیماً مصرف انرژی را تحت تأثیر قرار میدهد؛ لذا در نمای ساختمان، استفاده از مصالحی که ضریب انتقال حرارتی کمتری دارند، باید مورد توجه قرار گیرد.

با توجه به موارد ذکر شده، یکی از نماهایی که این روزها مورد توجه معماران قرار گرفته است، نمای چوبی ترمووود میباشد ( چوب طبیعی که طی فرآیندی در دما و فشار بالا خاصیتی ضد آب پیدا میکند و مقاومت بسیار بالایی در مقابل عوامل جوی دارد)، و به دلیل ضریب انتقال حرارت پایین، نقش یک عایق حرارتی برودتی گرمایشی و سرمایشی را در ساختمان ایفا میکند.

طراحی نما ساختمان مسکونی و تجاری

با توجه به کاربری سازه، هزینه اجرا و عوامل جوی، برای نمای ساختمان از متریال مختلفی مانند سنگ، سیمان، شیشه، آجر و چوب استفاده میشود. امروزه ترکیب سنگ های تزئینی با چوب بعنوان متریال لوکس عمدتا برای کاربری های مسکونی؛ وترکیب شیشه با چوب یا شیشه با سنگ برای کاربری های اداری و تجاری شناخته شده و از همین حیث توجه بسیاری از طراحان را به خود جلب کرده است.

داشتن نمای زیبا، علاوه بر تجربه در اجرا، مستلزم دانش روز، آشنایی با متریال و از همه مهمتر، توان ترکیب این متریال با یکدیگر است. استفاده از صرفا یک جنس بخصوص مانند سنگ باعث یکنواختی نما و در نگاهی کلان تر، تکرار ملال آوری در سطح شهر خواهد شد. گروه معماری ایوان سبز مفتخر است با بهره گیری از معماران متخصص و اجرایی در زمینه نما سازی، قدم به قدم از لحظه کشیدن خط تا اجرا و تحویل پروژه ای منحصر به فرد، خدمت رسان کارفرمایان محترم میباشد.

مصالح به کار رفته در ساختمان

مصالح ساختمانی، ابزار پایه و اصلی در نماسازی ساختمان هستند و انواع مختلفی دارند از جمله فلز، بتن، آجر، کامپوزیت، سنگ و که به معرفی آنها می پردازیم.

انواع نمای ساختمان

انوای نمای ساختمان عبارتند از:

نمای ساختمان آجری

آجر یکی از متداول ترین مصالح ساختمان به شمار می روده که از گذشته تا امروز مورد استقبال قرار گرفته است.

انواع آجر نما می توان به آجر نما طرح چوب، آجر دکوراسیون داخلی، لعاب دار حصیری، آجر نما سفید، آجر نما نسوز انگلیسی، آجر نما قرمز، کارتنی، کف فرش، آجر نما زرد، رستیک، شاموتی، آجر نما نسوز سفید، آجر نما نسوز، آجر نما نسوز قرمز، دکوراتیو، آجر نما پلاک و قزاقی اشاره نمود.

نمای کامپوزیتی

این نما از اتصال دو لایه ورق آلومینیومی و لایه عایق پلی اورتان که در وسط خود جای داده است تشکیل شده. وزن سبک، قابلیت شستشو، تنوع رنگ بالا، مقاومت حرارتی، رطوبتی و صوتی از ویژگی های کامپوزیت ها می باشد. این نما پوشش اصلی به کار رفته در نمای ساختمان است.

نمای سیمان شسته

امروزه یکی از پر طرفدارترین و رایج ترین نمای ساختمانها، نمای سیمان شسته میباشد.

نمای سیمانی قیمت اجرای آن ارزان و سرعت اجرای بالایی دارد. در نماکاری ساختمان با سیمان از بهترین متریال استفاده میشود تا سطح کار از کیفیت مناسب برخوردار باشد. سیمان شسته یکی از مقاومترین ومستحکم ترین نماها است که در طرح ها ورنگ های مختلف قابل اجرا می باشد و در شرایط گرما و سرما مقاوم است و در صورت بروز آتش سوزی از آن جلوگیری می کند.

نمای سنگی

نمای سنگی از جمله نماهایی است که همواره زیبایی و جذابیت خود را در طول زمان های مختلف به نمایش می گذارد. ساختمان هایی با این نما به دلیل استفاده از مصالح خاص و پیچیده، زیبا و منحصر به فرد می باشند. قیمت سنگ نما در مقایسه با سایر مصالح بالاتر است. یکی از نماهای سنگی که زیبایی و شیک بودن را به ساختمان می بخشد نمای رومی است. در اجرای نمای رومی, از سنگ های مختلفی مانند سنگ گرانیت، سنگ مرمر، سنگ تراورتن استفاده می شود.

نمای شیشه ای

نمای شیشه ای ساختمان در تمام ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری به چشم می خورد. به دلیل بازتاب نور، زیبایی و گرمای لازم را به دلیل عبور نور برای ساختمان فراهم می کند. برای نماهای فریم لس برای قاب های ثابت از پروفیل آهنی 40*40 و برای قاب های بازشو از پروفیل آهنی 40*20 استفاده می شود و با دقت شبکه بندی گردیده و سپس فریم نما در داخل این شبکه ها قرار می گیرد.

نمای چوبی

لاستیک های هوابندی و آب بندی در اطراف فریم و شیشه باعث شده سطح نما ایزوله شود.

نمای چوبی یکی از زیباترین نماهای ساختمانی است. چوب ترمووود نوعی چوب نما است که درعین سبکی از مقاومت بالایی برخورد دار است در واقع همان ترمووود، روشی جدید برای مقاوم‌سازی چوب است.

نمای اتیکس

اتیکس (ETICS) مخفف عبارت “External Thermal Insulation Composite System” است. نمای اتیکس یک نوع نمای عایق برای ساختمان است و در برابر عواملی نظیر حرارت، رطوبت و برودت محافظت می کند. این نما از سه جزء مسلح کننده ، عایق و پوشش نهایی تشکیل شده است. اتیکس با استفاده از فوم پلی استایرن منبسط شده و پشم معدنی هزینه های سرمایشی و گرمایشی ساختمان را کاهش میدهد. فلز، آجر، لعابدار، اندود و چوب از پوشش ه نهایی نمای اتیکس هستند.

نمای سرامیکی

نمای سرامیکی از طرح و رنگ متنوعی برخوردار است. ساختمان سرامیک دارای زیبایی و ویژگی های خاصی است و با دو روش نصب خشک یا مهار شده و روش نصب تر یا چسبانده شده اجرا میشود.

نمای سرامیکی عایق رطوبتی و ضد حریق است و برابر یخ زدگی مقاومت بالایی دارد.

نمای مینرال

نمای مینرال ترکیبی از سنگ های معدنی، کوارتز، گرانیت، سنگ های سفید و مرمر و پلاستر می باشد و پوشش تزیینی مدرن و مقاوم است. نمای مینرال به مقرون به صرفه است و سرعت اجرای بالایی دارد. این سنگ به دلیل دارا بودن سنگ دانه های طبیعی در برابر اشعه خورشید مقاوم است و با استفاده از پودرهای آنتی باکتریال در برابر رشد قارچ و جلبک در مقاوم میشود.

نمای کنیتکس

یکی دیگر از نمای ساختمان ها نمای کنیتکس است. که برای پوشش دیوار از آن استفاده میشود. کنیتکس نوعی رنگ می باشد که از ترکیب پرلیت، مواد رنگی، پنبه نسوز و رزین سنتیک ساخته میشود. رنگ کنیتکس خاصیت ضد آب داشته و از پوشش دهی و دوام بسیار بالایی برخوردار است و می‌توان در هر شرایط آب و هوایی مقاوم باشد.

نانو نما

این سنگ جز محصولات نانو عایق  نمای ساختمان است و پوششی کاملا نامرئی دارد و به حفظ سطوح مختلف کمک کند. استفاده از این سنگ باعث بهینه سازی مصرف انرژی و طول عمر بنا میشود. نانو نما در برابر اشعه ماوراء بنفش، در برابر شستشو، خزه ها و قارچ ها و آلودگی مقاوم است و بر روی سطوح ایجاد میشود، در سطح نفوذ کرده و یک لایه حفاظتی میسازد.

مطالب مرتبط


    5/5 - (1 امتیاز)
    Call Now Button