هیچ فضای بدون نور احساس نمیشود. تمام اشکال هندسی و هنری در زمان وجود نور به چشم ما میآیند. روشنایی یکی از مهمترین عوامل در طراحی داخلی میباشد. نور باعث میشود که ما چطور یک فضا را تجربه و درک کنیم چون بر روی هندسه اشیا و درک حس و حال فضا بسیار تاثیرگذار است. بنابراین خیلی مهم است که ما از نور چگونه در طراحی داخلی خانه خود استفاده میکنیم. در این مقاله سعی داریم شما را با اصول کلی نورپردازی در طراحی داخلی آشنا کنیم.
فهرست محتوا
سردی و گرمی نور در طراحی داخلی
اولین قدم برای آشنایی با نورپردازی، شناخت شخصیت انواع نورهای مختلف است. تعدادی از نورها تنها در یک فضا استفاده میشوند یا اینکه استفاده از آنها در محیط های دیگر ممکن است جالب به نظر نرسد. بریم سراغ معرفی سه مدل نور که قبل از استفاده از آنها باید کاربردشان را به خوبی درک کنید. دمای نور! اصطلاحی است که برای گرم و خنک بودن یک فضا استفاده میشود. طیف دمای نور با درجه کلوین اندازه گیری میشود؛ این کمیت به ما میزان سردی و گرمی نور را نشان میدهد؛ مثلا درجه نور طبیعی خورشید حدودا 6000 کلوین میباشد. همانطور که در عکس زیر میبینید درجه کلوین برای دمای نور بین 1000 تا 10000 تقسیم بندی میشود. مقاله اصول کلی نورپردازی در دکوراسیون داخلی را بخوانید.
نور گرم در طراحی داخلی
نورپردازی در طراحی داخلی مناسب مکانی با فعالیت بخصوص خود است. به طور مثال رنگ زرد نشان دهنده گرمی، صمیمیت و پذیرا بودن است و فوق العاده مناسب برای استفاده در اتاق پذیرایی، اتاقهای خواب و اتاق نهار خوری میباشد. در حقیقت هر جایی که نیاز به صمیمیت داریم، این نور به کمک ما میآید. مقاله نورپردازی آشپزخانه های مدرن و امروزی را بخوانید.
نور سرد در طراحی داخلی
رنگ سفید ملایم یا خنثی، یک رنگ تمییز و دوستانه برای آشپزخانه، سرویسهای بهداشتی و فضاهای کاری میباشد. رنگی خنک و مناسب برای ادارات، بیمارستانها و فضاهایی با کاربری تجاری میباشد.
زاویه تابش نور در طراحی داخلی
زاویه تابش نور در طراحی داخل بسیار مهم است. اگر میخواهید بر روی یک جسم کوچک نورپردازی کنید، زاویه ۲۴ درجه بهترین انتخاب است. این زاویه از محیط دایرهای محفظه لامپ تا راس آن حساب میشود. از طرف دیگر زاویه های بزرگتر بسیار مناسب برای نورپردازی های وسیعتر میباشند و نور نرم تری را به ما میدهند. زاویه ۱۲۰ درجه مناسب برای این کار میباشد.
انتخاب رنگ و قدرت نور در دکوراسیون داخلی
دقت داشته باشید که هرچقدر عدد خروجی نور شما بر طبق درجه کلوین بالاتر باشد، درخشندگی آن بیشتر است. پس هنگام خرید لامپ حتما بر روی مشخصات نوشته شده بر روی آن دقت کنید تا بتوانید لامپ مورد نیاز فضای خود را به درستی تعیین کنید.
حالا چگونه یک نور پردازی خوب در خانه ایجاد کنیم؟
دقت داشته باشید که لایههای نور پردازی بسیار مهم اند. نورهایی که هدف آنها ایجاد تضاد است، نورهایی که برای تاکید بکار میروند، نورهایی که جزئیات را مشخص میکنند و نورهایی که در کل روشنایی را به ارمغان می آورند. بریم ببینیم که این لایه ها چگونه کار میکنند.
نور محیطی در دکوراسیون داخلی
لایهای از نور است که اساس نور پردازی کلی داخل اتاق را شامل میشود. هدف از این نورپردازی در طراحی داخلی، ایجاد روشنایی کلی در اتاق است و به شما اجازه میدهد به راحتی در اتاق حرکت کنید و متوجه اجسام شوید. این لایه میتواند شامل نور مخفی پشت کناف , لامپ رو میزی، لامپ دیواری و زمینی و یا لوسترهای داخل اتاق باشد. این نور باید نرم و پخش شونده باشد.
نور متمرکز در دکوراسیون داخلی
لایهای از نور است که هدف آن روشن کردن یک شئ خاص یا یک محیط بخصوص در داخل اتاق میباشد و برای جلب توجه افراد این کار را انجام میدهد. این نور در فضا، شخصیت و تضاد را برجسته میکند. به صورت کلی نور متمرکز، ۳ برابر درخشنده تر از نورهای عادی میباشد. لامپ های دیواری و ریلی بسیار مناسب برای اجرایی کردن این اهداف میباشند.
نور اختصاصی در دکوراسیون داخلی
نوری که برای یک فعالیت خاص استفاده میشود. نورپردازی در طراحی داخلی برای خواندن، نوشتن، غذا خوردن و… این نور روشن تر از نور محیطی است. از نمونههای دیگر این سبک از روشنایی به نورهای زیر کابینتی، نور چراغ مطالعه و … میتوان اشاره کرد.
مقاله نور پردازی آشپزخانه را در همین راستا مطالعه کنید.